KEY ACCOUNT MANAGER  LÖSNINGSFÖRSÄLJNING AV INBYGGDA SYSTEM & IoT

Är du driven och ansvarstagande som person och vill äga helheten från start till mål gällande kundprojekt? Motiveras du av goda kundrelationer och vill arbeta med kunder inom industrin? Då är detta tjänsten du ska söka idag!

Om tjänsten

ACTE Solutions söker en Key Account Manager som vill äga helhetsansvar för ACTE:s kunder.

ACTE Solutions agerar distributör och systemintegratör för inbyggd elektronik och trådlös konnektivitet och har svenska industriföretag, stora som små, som kunder. ACTE Solutions har ambitionen att vara ett stöd och en genväg för svensk industri i den pågående digitaliseringen och uppkopplingen av produkter (IoT).

Tjänsten utgår från Stockholm och försäljningsområdet är hela Sverige. I arbetet ingår därför både resor och övernattningar. Självklart ingår tjänstebil!

Arbetsuppgifter

I din roll som Key Account Manager kommer du att ansvara för hela försäljningsprocessen. Du kommer att arbeta med lösningsförsäljning inom inbyggda system mot både nya och befintliga kunder. Din främsta uppgift är att skapa långvariga och framgångsrika affärsrelationer och utveckla försäljningen genom personliga kundbesök. Du kommer arbeta rådgivande och diskutera olika möjliga lösningar ute hos kund. Rollen innebär stor frihet under ansvar och du kommer att ha seniora säljkollegor och tekniker till stöd i din arbetsprocess. Vid mycket komplexa frågeställningar har du givetvis en kollega från teknikgruppen med dig ut på mötet.

Du kommer till exempel att:

 • Prospektera och bearbeta nya kunder
 • Genomföra behovsanalyser ute hos kund
 • Arbeta med att föreslå skräddarsydda lösningar för dina kunder
 • Arbeta med uppföljning och ansvara för dialogen till kund genom de tekniska projekten som ACTE utför för kundens räkning

Vi är ett team med korta beslutsvägar och god stämning där du får ett stimulerande och självständigt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Efter en grundlig introduktion planerar du självständigt ditt dagliga arbete.

Anställningen är en heltidstjänst med marknadsmässig lön och tjänstepension.

Vi söker dig som

 • Har teknisk utbildning från högskola, universitet eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har arbetslivserfarenhet gällande att sälja lösningar inom industri eller automation
 • Innehar B-Körkort
 • Eftersom ACTE har internationella kontakter måste du, förutom svenska ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Som person sätter du upp höga mål för dig själv, trivs bäst när du får vara ute hos kund och du älskar att stänga affärer. Du är initiativtagande och driver arbetet framåt och söker ständigt nya utmaningar. Du har lätt för att fatta beslut även om tiden är knapp. Du planerar och organiserar ditt arbete väl och arbetar proaktivt och förstår vikten av ett strukturerat säljarbete. Självklart samarbetar du även bra tillsammans med andra och är lyhörd i sociala sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad samt kund- och resultatorienterad.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Bromma, Stockholm

Information om företaget

ACTE Solutions AB ingår i börsbolaget Lagercrantz Group AB och är organiserat under divisionen Electronics. Företaget är en av Sveriges främsta lösningsdistributörer och erbjuder produkter och tjänster för industriella applikationer inom embedded system och IoT. Vi tar fram kundunika lösningar där standardprodukter inte räcker till utan måste modifieras om alternativt byggas om från början för att passa just den lösningen kunden efterfrågar. Vi har produkter och lösningar dels under egna varumärken och dels genom ett brett sortiment av artiklar från våra leverantörer. 

Vi ser fram emot att läsa ditt CV och få en chans att träffa dig.

Sänd gärna in din ansökan till VD/Säljchef Johnny Hedlund:
johnny.hedlund@acte.se
mobil: 0734 382 329

Head of Product Management: Peter Björkstrand:
peter.bjorkstrand@acte.se

mobil: 073 420 91 00